Orlanda Lie bekleedt eerste Utrecht University - Mondriaan Chair aan UCLA

Orlanda Lie, voorzitter van WEMAL en hoogleraar Middeleeuwse cultuur aan de Universiteit Utrecht, verblijft dit najaar als gastprofessor aan de University of California Los Angeles (UCLA). Ze is de eerste gasthoogleraar op de Utrecht University - Mondriaan Chair.

Tijdens haar verblijf zal Orlanda een cursus verzorgen over Magie en wetenschap, en een seminar over Vrouwengeneeskunde in de middeleeuwen. In een publieke lezing zal ze spreken over de Vlaamse vertaling van het Livre de la cité des Dames van Christine de Pizan. Deze vertaling is overgeleverd in een rijk verlucht handschrift in de British Library. Daarnaast zal Orlanda als bekleder van de Mondriaan Chair de mogelijkheden verkennen voor nieuwe gezamenlijke programma’s van de UU en UCLA.